Projecte Terapia de la Forma

Terapia de la Forma s’anomena el projecte que ha dissenyat l’Angels i que com diu ella, está basat en la tendresa. Es tracta de fer treballar el fang i amotllar escultures a persones que han de fer algún dol.


L’Angels no és escultora, ella mateixa diu: ”Com jo no tinc estudis pertinents, la meva obra es fonamenta en la tendresa, el desig d’arrivar a les animes, desenredar els fils de dolors i transformar-los en llicons de vida que tanquin les ferides”, peró el que si te l’Ángels és sensibilitat al dolor i molta capacitat d’estimar.

Terapia de la Forma, ha estat doncs un exercici setmanal que ha durat dos anys, les autores de les escultures són nenes que per les seves históries de vida viuen a una llar d’acollida, totes ells han sofert abandó i maltracte. Les obres ténen bellesa plástica, peró a més a més ténen molt de contingut. Resultat del que aquestes nenes han tret a través de les seves mans.

Terapia de la forma s’ha exposat a una sala de Santiago, a Xile, i es van vendre d’inmediat les obres. Teresa, la directora del centre on viuen les nenes, ha dit al respecte: "Aquest és el primer cop que les nenes han perseverat en una activitat al llarg de dos anys i mai han perdut la motivació d’esperar a l’Ángels, aquesta és una actitut que valorem molt, de ser constants en quelcom propi d’elles. Les nenes abandonen els projectes perque elles han estat abandonades, peró en aquest cas s’ha creat un vincle d’amor, respecte i agraiment en vers elles. L’exposició és un espai per a que nenes que han estat vulnerades, concretin a través de l’art, l’expresió de les seves emocions i es llueixin, aixó les ajuda en el seu procés personal."


Es sabut que el cos te memoria, que tot alló que ens passa li queda enregistrat tot i que el nostre cap no ho recordi, per tant el cos recorda el dolor i les pessigolles, les cremades i els esforcos mes del que som capacos de ser-ne concients, es per aixó que donar al cos la posibilidad de treballar la forma, enfortir les sensacions positives i fer-les presents equilibra l’harmonia humana i ens fa felicos.
Altres links d'interès:
Mundo Mujer

Comunidad Organizaciones Solidarias

Comentarios

Entradas populares de este blog

Abrazo de cabezas blancas

Quant més lleugers, més felicos

La lección de Don Isidro